Nieuws

Een vreemde voetbalwedstrijd

Voor $1,25 ging ik met een aantal collega’s naar een voetbalwedstrijd. De ‘all stars’ van Cambodja tegen een team van Thailand. Iets na half vijf kwamen we bij het stadion aan en om kwart voor vijf zaten we op onze plekken, niet op stoeltjes, maar op beton.selling lady

De wedstrijd zou om zes uur beginnen, wat uiteindelijk half zeven werd. Tot die tijd werden we vermaakt met harde muziek en twee mensen die met hele luide stemmen het publiek informeerden in het Cambodjaans en gebroken Engels. Ondertussen liepen een heel aantal mensen rond met popcorn, koekjes, snoep, broodjes, drinken, enzovoorts, in de hoop iets te verkopen aan de vele toeschouwers.

Om half zeven begon het dan, de Cambodjanen begonnen voortvarend, maar na 10 minuten was het toch 1-0 voor de Thaise voetballers. Na 15 minuten was het 2-0 en na 25 minuten was het 3-0. Na 35 minuten kwam de grootste verrassing, het hele Cambodjaanse elftal (uitgezonderd de keeper) werden gewisseld. We wisten niet wat we meemaakten en snapten er niets van. Tot de rust hielden de tien nieuwe spelers het vol zonder tegendoelpunt.

In de rust kwamen er heel veel cyclos de baan rond het voetbalveld oprijden. In twee richtingen werd er gezongen en er werden een paar rondjes gefietst. Toen moesten ze het veld ruimen voor de voetballers, inmiddels ook met een nieuwe Cambodjaanse keeper.

De tweede helft ging redelijk goed, elke keer als de Cambodjanen dicht bij het doel van de tegenstander kwamen, ging het publiek er weer voor zitten, klaar om te juichen. Helaas kwam het daar niet van, in plaats van juichen waren er veel kreten van teleurstelling te horen. Na 70 minuten begon een heel aantal mensen al weg te gaan en na 80 minuten was het halve publiek aan het lopen. Uiteindelijk werd het 4-0, waardoor de ‘reserves’ het beter deden dan de echte ‘all stars’…