Nieuws

Alles staat weer onder water…

Het regenseizoen is weer begonnen, wat betekent dat het hier regelmatig stortregent. De regen komt met bakken uit de hemel vallen en binnen no time staan de straten onder water. De afgelopen jaren zijn veel straten hier gerepareerd en/of vernieuwd. Dat betekent dat er een laag van zo’n vijf centimeter op het oude asfalt komt en alles ziet er weer geweldig uit. Dat betekent ook dat de huizen, markten en dergelijke een aantal centimeters lager staan of minder hoger staan in vergelijking met de straat. En op de een of andere manier is de riolering niet zo dat al het water goed wegloopt. Het resultaat is soms bijna zwemmen op straat en steeds meer huizen die regelmatig onderlopen.

Een regenjas is hier dus geen overbodige luxe, evenals slippers en een broek die makkelijk is op te rollen. De ritten door de overstroomde straten zijn een hele uitdaging. Hoewel de straten vrij recent zijn opgehoogd, komen er door de regen en het zware verkeer snel weer gaten in. Die gaten kunnen vrij diep zijn en zijn uiteraard niet te zien door al het water. Het beste is om rustig te rijden, gas te blijven geven (zodat er geen water in de uitlaat komt) en achter iemand aan te blijven rijden totdat diegene naar beneden gaat. Dan weet je dat daar een gat zit en gok je snel op links of rechts en hoop je dat alles goed gaat. 

Ik ben dankbaar dat ik nog geen ervaring heb met het verliezen van dingen of een kapotte brommer. Regelmatig moeten mensen te voet verder omdat de brommer is afgeslagen. Soms verliezen mensen een schoen of slipper of iets anders en mag je hopen dat je het weer kunt vinden of hulp krijgt aangeboden…