Nieuws

Dankbaar voor familie

Sinds ik ben verhuisd naar het buitenland en in verschillende landen heb gewoond, merk ik dat ik deel ben van een veel grotere familie. Overal heb ik broers en zussen wonen en ik ben dankbaar voor deze bijzondere vriendschappen!

De laatste week van juni was het ff tijd voor vakantie, een weekje richting Thailand. Vanuit Siem Reap, waar ik nog een paar dagen voor werk was, ging ik richting de grens met Thailand. Daar had ik een collega wonen en twee nachten sliep ik op een matras in haar kamer. Aangezien het stadje dichtbij Thailand ligt, gebruiken ze hier ook Thais geld, baht, naast het Cambodjaanse geld, dollar en riel. Het gebruik van twee verschillende geldsoorten is al wennen, maar drie bracht nog meer verwarring.

Nadat ik lopend de grens over ging, bracht een busje mij naar Bangkok. Hier kwam ik in een luxe appartementencomplex van een collega die op verlof was. Het was heerlijk om bij te praten, samen te eten, van durian te genieten en ’s ochtends baantjes te trekken in het bijbehorende zwembad. En tussendoor had ik tijd om wat te shoppen, aangezien in Cambodja erg weinig westerse kleding is te vinden.

 

 

 

Een paar dagen later ontmoette ik Amerikaanse vrienden, met hen ben ik een paar dagen naar zee geweest. Genieten van elkaar, het strand, het zwembad, heerlijk eten en we konden zelfs even boogschieten en paardrijden.

Met iemand die in Thailand werkt, kon ik weer terug rijden richting Bangkok om zo weer terug te vliegen naar mijn eigen stad. Het is wonderlijk om deel te zijn van een wereldwijde familie en overal weer broer en zussen tegen te komen:-). Het is een voorrecht om zo veel mensen te kennen en in verschillende landen welkom te worden geheten!