Nieuws

Activiteiten op het strand

De afgelopen maanden ben ik een aantal keren naar het strand en de zee geweest. Het was geweldig om een aantal zonsopgangen en zonsondergangen te zien, ‘s ochtends of ‘s avonds op het strand te wandelen en tijd door te brengen met collega’s, lokale mensen of soms ‘alleen’ te zijn. Uiteraard zie je dan mensen zwemmen, wandelen en soms zelfs zonnebaden, alhoewel de meeste Aziaten bang zijn om ‘zwart’ te worden.

Naast alle voor mij normale activiteiten, waren er ook mensen die met heel andere dingen bezig waren. Aziaten zijn helemaal van de selfies en buitenlanders zie je ook steeds meer selfies maken, met de sticks die erbij horen (welke overal te koop waren). Ik merkte al snel dat ik ’s ochtends vroeg op pad moest gaan om nog een paar normale foto’s van de natuur te kunnen maken.

Verder waren er mensen aan het sporten, yoga en met allerlei oefeningen bezig. Niet het voetbal of volleybal wat voor mij normaal was, maar vaak een soort rek- en strek oefeningen, wat in de parken en elke andere open plek met aerobics wordt gecombineerd. En toen kwam ik nog een paar mensen tegen die een berg zand over zich heen gooiden en zo een goede tijd met elkaar hadden. 

Toen ik weer vertrok, zat ik nog even op een bankje aan de rand van het strand. Verschillende mensen kwamen van het strand met een plastic zak of grote fles water, waarna ze zich eerst douchten voordat ze weer naar huis gingen. 

Een foto zonder mensen is op de meeste stranden bijna onmogelijk, tegelijk kan ik wel genieten van alle bijzondere activiteiten en hoe de mensen zich hier vermaken:-)!