Nieuws

Kerst

Kerst met ruim dertig graden, het is iets waar ik nog niet aan wennen kan. Een witte kerst is bijna iets waar ik naar uit zie, al zal ik nu moeite hebben met die kou voor een aantal weken of maanden… 

Kerst wordt hier gedurende de hele maand december, en soms nog een deel van januari, gevierd. De gemeentes gaan er op uit en houden allerlei bijeenkomsten in de kleinere plaatsen en op het platteland.

Dit jaar ben ik in de grote stad gebleven. De zondag begon met een ochtenddienst in de ene Aziatische taal en eindigde met een middag/avond dienst in de andere Aziatische taal. Veel liedjes, dansen, drama’s en een preek waren onderdeel van de bijeenkomsten. Na de eerste dienst volgde een uitgebreide maaltijd, in de buitenlucht onder een opgezette tent. Na de tweede dienst kregen we een hamburger en een fanta mee naar huis.

’s Maandags was het voornamelijk relaxen met verschillende collega’s. We aten negen verschillende soorten kerstkoekjes, pasta, pizza en eindigden met warme chocolademelk, met onze voeten in een relaxbadje. Tussendoor deden we spelletjes en introduceerde ik het liedje Flappie van Youp van ’t Hek, waardoor mensen ook weten wat we in Nederland eten;-). Ze vonden het wel erg zielig…

Op eerste kerstdag was er een uitgebreid ontbijt met Nieuw-Zeelanders, dat was gelijk genoeg eten voor de rest van de dag. ’s Avonds volgde nog een dienst met meer liedjes, dansjes en drama’s. Met een doosje plakrijst gingen we naar huis. En tweede kerstdag… daar hebben de meeste mensen nog nooit van gehoord.

Gisteren volgde nog een jeugd bijeenkomst, van zo’n vijf uur. Het was allemaal leuk en gezellig, met veel enthousiaste jongeren, maar daarna was ik wel behoorlijk op. Met als bedankje een grote zak waspoeder ging ik weer naar huis, en oh ja, nog een hamburger en wat drinken:-).