Nieuws

Counseling cursus

Ongeveer een maand geleden ben ik begonnen met het volgen van een counselingcursus. De cursus is in het Cambodjaans en helpt me daardoor dus ook om die taal een beetje te onderhouden. De taal gaat er niet echt op vooruit als ik die enkele keren per week gebruik bij het naar de markt gaan en in gesprekken met de huiseigenaresse of een vriendin. Ik ben dankbaar voor een Engels en een Cambodjaans cursusboek, zodat ik in elk geval altijd weet waar het over gaat.

De eerste week zaten we met acht mensen om de tafel, vijf verschillende nationaliteiten en vijf mensen voor wie het Cambodjaans de tweede, derde of vierde taal is. Een behoorlijke uitdaging dus, zowel voor de cursusleidster als voor alle cursisten. 

We hebben gekeken wat het Boek over counseling zegt en hoe het eigenlijk onderdeel is van een ieders leven. We zijn niet allemaal getrainde counselors, maar we zijn wel geroepen om elkaar te bemoedigen en elkaars lasten en zwakheden te dragen.

Het geleerde kan ik goed in de praktijk brengen als ik met een paar van mijn studenten werk. Ze zijn al leiders in hun groep en hebben het verlangen om anderen te bemoedigen, maar zijn soms ook druk met hun eigen leven en allerlei taken. De voorbeelden die tijdens de cursus naar voren komen, zijn alledaagse dingen waar een ieder mee te maken kan krijgen, of persoonlijk of in de levens van mensen om je heen. 

Dankbaar ben ik dat ik mensen om me heen mag bemoedigen, hen zie groeien met vallen en opstaan, en ze meer en meer op Hem gaan lijken!