Nieuws

De warmte duurt voort…

De temperaturen gaan steeds verder omhoog, gevoelstemperaturen van boven de 45 graden komen voor – in de schaduw uiteraard. Het lijkt steeds warmer te worden en iedereen probeert manieren te vinden om er goed mee om te gaan. Het advies van de meeste Cambodjanen: probeer in de schaduw te blijven, op plekken waar nog een beetje wind is en doe vooral rustig aan!

Inmiddels weten we dat de ene dag de elektriciteit ’s ochtends wordt afgesloten en de volgende dag ’s middags. Om en om zodat we een beetje weten waar we aan toe zijn. ’s Ochtends zonder elektriciteit is nog wel vol te houden, ’s middags is een stuk moeilijker als het echt op z’n warmst is. Zondags hebben we dan de hele dag elektriciteit:-). En de afgelopen week, met het Cambodjaanse nieuwjaar hebben we ook hele dagen elektriciteit gehad:-). We zijn nu benieuwd hoe het de komende weken zal zijn.

Afgelopen week had ik een soort seminar met een groep van zo’n 30 mensen. ’s Ochtends was het nog heerlijk met een airconditioner, maar die had het ’s middags ook moeilijk om de ruimte koel te houden. Tussen de middag aten we dan buiten onder een overkapping. Met het warme eten liepen de straaltjes zweet van ons hoofd en lichaam af en de afwas na het eten was een hele uitdaging. Toch hebben we met elkaar een goede seminar gehad en veel geleerd.

Woensdagavond na de seminar was ik helemaal op, na zo’n tien uur slapen ging het weer wat beter. 

Ik ben dankbaar dat we elke dag een paar keer kunnen douchen, met lauw water, en dat we ’s nachts toch goed kunnen slapen omdat we dan elektriciteit hebben:-)!