Nieuws

Toeval bestaat niet

Dingen gebeuren voor een reden en God heeft alles in Zijn hand. Dat besefte ik vorige week weer eens toen ik bij een vriendin was. Na een heerlijke lunch in het zonnetje dachten we even over de rest van de middag. Ze was niet echt in voor een spelletje, “omdat ik die toch zou winnen”. Dat is dus nooit gebleken…

Het was heerlijk weer en we hadden wel zin in een ijsje, daarom besloten we op elektrische fietsen naar een dichtbijgelegen dorp gaan. Dedemsvaart was dichtbij, of nee, Nieuwleusen is eigenlijk ook wel leuk. Met grote snelheid gingen we op weg en zagen net voor het dorp een bakkerij met een grote softijs staan. Het ijs was inderdaad erg lekker en we genoten op een bankje in het zonnetje.

Na een paar minuten komt er een vrouw aan die vraagt ‘Is het lekker?’, ‘Heerlijk’ is ons antwoord. Ze gaat met haar man naar binnen en even later zitten ze op een ander bankje te genieten. Na weer een paar minuten komt de man naar ons toe en vraagt of ik afgelopen zondag iets in een gemeente in Ommen heb gedeeld. Dat klopt en hij vraagt nog even naar mijn gezondheid en mijn leven in Azië. De laatste zondag van juli zal hij komen spreken in de gemeente en het gaat dan over Israël. Ondertussen gaan we bij de vrouw zitten en komen erachter dat drie van ons echt een hart voor Israël hebben en dezelfde vrienden hebben en… nog meer. We delen meer over onze levens en dan zeggen ze dat ze de volgende dag naar Ameland gaan, ik ook!

Na het opbouwende gesprek met elkaar, sluiten we af met een paar verzen van Psalm 37. De man kiest de Psalm, welke ook de trouwtekst van mijn vriendin is en ook aan mij werd gegeven voordat ik naar Azië ging. Wow!

Enorm dankbaar voor deze bijzondere ontmoeting, en nee, toeval bestaat niet!