Nieuws

Ziekenhuis in Thailand

Direct na aankomst in Cambodja ben ik doorgevlogen naar Thailand. Aangezien ik een paar maanden geleden knokkelkoorts had en toen een week in het ziekenhuis lag, lijkt het verstandig om een aantal vaccinaties daarvoor te krijgen. Deze geven niet 100% bescherming, maar de symptomen zijn waarschijnlijk een stuk minder bij een mogelijke volgende keer.

In het ziekenhuis zijn niet veel zusters die Engels spreken, er wordt een paar keer vreemd gekeken en vervolgens lijken ze wel iets te snappen, hoop ik… Formulieren worden ingevuld, bloeddruk opgemeten en ik wordt gewogen. De weegschaal heeft enorme cijfers die voor de hele wachtruimte zichtbaar zijn. Tja, niet heel fijn als je een paar maanden in Nederland bent geweest en zoveel heerlijk eten aangeboden hebt gekregen. De komende tijd toch maar even rustig aan doen…

Tijdens het wachten rijden er een paar zusterrobotten rondjes door de hele ruimte. Van de ene naar de andere afdeling om papieren en medicatie door te brengen. Ze rijden over lijnen heen en stoppen netjes als er iemand in de weg staat. Ook bij de verschillende afdelingen stoppen ze even en draaien ze naar de balies toe zodat de echte zusters er iets kunnen uithalen of inleggen. Niet heel persoonlijk, maar het scheelt waarschijnlijk stukken lopen voor alle zusters. 

Gelukkig wordt ik nog door echte mensen geholpen en heb ik nog even contact met een dokter die wel goed Engels spreekt. Daardoor ben ik gerust gesteld dat ik de juiste vaccinatie toegediend krijg en hopelijk nu beter beschermd ben.

Na zo’n twee uur is alles klaar, heb ik de benodigde prik, en mag ik weer naar huis:-). Over een half jaar mag ik terugkomen voor de tweede prik…