Nieuws

Bruiloft

Altijd weer bijzonder, zo’n Aziatische bruiloft, deze keer de bruiloft van de dochter van mijn lerares. Toen mijn lerares hoorde dat ik weer terug was in de hoofdstad, stuurde ze mij gelijk een uitnodiging voor haar dochter’s bruiloft. ’s Ochtends was het officiele gedeelte met alle bijzondere gewoontes en traditionele kleding en ’s avonds was het diner met het feest. Samen met ruim tien collega’s besloot ik naar het avondgedeelte te gaan. 

Op de middag van de bruiloft kwam een jonge vrouw bij ons thuis die ‘toevallig’ werkzaam is in een kapperszaak. Terwijl we over van alles en nog wat bijpraten, lakte ze mijn nagels en probeerde ze iets leuk van mijn haar te maken. Daarna vertrok ik met een collega met de tuktuk naar het bruiloftsfeest.

In de zaal waren een heel aantal tafels klaargezet, elke tafel was voor tien personen gedekt. Alle gasten worden bij binnenkomst naar de tafels begeleid en zodra er tien mensen aan een tafel zitten, wordt de bediening gewenkt en komen de verschillende gerechten op tafel. Je kunt dus niet echt zelf kiezen bij wie je wilt zitten, het lijkt bijna lopende band werk op zo’n bruiloft;-).

Van te voren krijgen alle gasten een uitnodiging met daarbij een envelop met hun naam erop. In deze envelop kunnen ze geld doen voor het bruidspaar. Bij de ingang staat een tafel met twee grote harten erop waar je het geld in kunt doen. Verschillende familieleden zitten achter de tafel en halen het geld uit de enveloppen, ze schrijven de naam van de gever in een boek met daarachter het bedrag wat is gegeven. Mocht er ooit een bruiloft van de gever of kinderen van de gever komen, dan weten ze in elk geval welk bedrag ze moeten geven, namelijk precies hetzelfde bedrag dat ze nu hebben ontvangen…