Nieuws

Burrito’s maken

Één of twee keer per maand help ik een echtpaar dat hier een centrum leidt. Ze werken zeven dagen per week en vinden het ook fijn om één dag per week even iets anders te doen. In het centrum wordt taalles gegeven, worden admistratieve taken gedaan en er zijn gastenkamers. 

Op de dag dat ik de taken van voornoemde leiders overneem, open ik het centrum ’s ochtends vroeg en begroet ik de staf die vanaf kwart voor zeven binnen komen. Meestal praat ik even met de kokkin die dan boodschappen gaat doen, help ik de schoonmakers en de klusjesman op weg door aan te geven wat er die dag moet gebeuren. Gasten die aankomen, vertrekken of vragen hebben, kunnen ook altijd bij mij terecht. Een afwisselende dag waarop ik veel contact met allerlei mensen heb.

Deze maand had ik ’s ochtends tijd over en kon ik van de kokkin leren hoe ze burrito’s maakte – één van mijn favoriete gerechten:-). Tijdens het kneden, rollen en bakken van de tortilla’s kletsten we over van alles en nog wat. Heerlijk om zo met de lokale staf contact te hebben en meer te leren over hun gezin, hun werk en de rest van hun leven. Ondertussen bleef ze steeds aangeven dat tortilla’s makkelijk zijn om te maken en dat iedereen dat kan. Alhoewel ze daarna ook aangaf dat de eerste keer toch echt een uitdaging voor haar was, aangezien dit een buitenlands gerecht is…

De tortilla’s worden hier gevuld met verse tomaat, komkommer, ui, wortels, paprika, kaas, wat gebakken vlees en twee sauzen. Tijdens de lunch mag iedereen zelf de burrito maken. De lokale staf geniet ondertussen van hun eigen lunch, rijst met groenten en vlees.