Nieuws

Corona

Sinds een paar maanden lijkt de wereld veranderd. Het corona virus dat voor het eerst werd ontdekt in China is de hele wereld inmiddels overgegaan, met alle gevolgen van dien.

In Cambodja ligt het officiele aantal besmettingen nu boven de dertig, nog niet veel dus vergeleken met andere landen. Daaronder zijn een aantal buitenlanders die vanuit een ander land kwamen en het virus hebben ‘meegenomen’. 

Afgelopen weekend werd besloten om de scholen in de grote steden te sluiten, inmiddels is dat uitgebreid naar alle scholen. Bij veel instanties, kantoren en café’s wordt je temperatuur opgemeten voordat je naar binnen mag en ben je verplicht handgel te gebruiken. Bij allerlei winkels zijn de gezichtsmaskers, handgel en antibacteriele zeep uitverkocht of ontzettend duur geworden. In deze landen worden die produkten nu via allerlei wegen aangeboden en foto’s met hele voorraden worden op social media gedeeld. Toiletpapier is er echter nog voldoende, de meeste mensen gebruiken dat namelijk nooit… Inmiddels zijn de grenzen voor een aantal landen gesloten en worden er langzamerhand steeds meer maatregels genomen.

Angst neemt toe en ik merk zelf dat ik banger en bezorgder kan worden als ik al die informatie lees en hoor over het virus. Over de hele wereld groeit immers het aantal besmettingen en daarmee alle maatregelen om het tegen te gaan. Ook voel ik die afstand met Nederland weer, het is nu niet meer makkelijk om terug te gaan als dat nodig is. Toch wil ik me daardoor niet laten leiden en wil ik me op Hem blijven richten, wetende dat Hij alles in Zijn hand heeft. Vandaag en morgen en voor altijd!

Ik vraag voor Zijn bescherming, wijsheid en rust in deze tijd!