Nieuws

Verhoring

Elke zondagmiddag/avond komen we met een groep jonge mensen samen. We eten samen, praten over van alles en nog wat en delen over ons leven. Op één van die zondagen vroegen we iedereen of er problemen zijn waarmee we kunnen helpen en hoe we voor elkaar kunnen ‘vragen’. Twee jonge mensen deelden dat ze op zoek zijn naar werk, maar dat het moeilijk is om goed werk te vinden. Één van hen deelde ook dat hij naar een ziekenhuis moest, maar hiervoor nog een formulier nodig heeft dat moeilijk is te verkrijgen. 

Op de daaropvolgende dinsdagavond kwamen deze jonge mensen weer bij ons thuis, ditmaal voor het leren van een tweede of derde taal. Ze deelden dat ze beide werk hadden gevonden, één zelfs als assistent van een café/restaurant baas, wat hier betekent dat je het werk van die baas overneemt als die er even niet is. De jonge man die naar het ziekenhuis moest, had inmiddels daarvoor het formulier ontvangen. 

Wat geweldig om zo met elkaar te delen en te zien hoe deze mensen bemoedigd worden als we met z’n allen vragen, en zij daarna zo mogen ontvangen. 

Afgelopen zondag waren we bij het gezin van twee van deze jonge mensen thuis. Hun vader is gedeeltelijk verlamd nadat hij twee jaar geleden een herseninfarct heeft gehad. De moeder zorgt met veel geduld en liefde voor haar man en ze zijn beide aan huis gebonden. De kinderen zorgen voor het inkomen en samen wonen ze in een ruimte van zo’n vier bij vier meter. 

Willen jullie meevragen dat de vader van dit gezin verder mag herstellen? En ook dat ze met z’n achten in een kleine ruimte elkaar steeds weer blijven helpen en in liefde met elkaar samenleven?