Nieuws

Een nieuw begin en hamsteren

Twee weken geleden zijn we verhuisd naar het zuidoosten van de grote hoofdstad. Een week van inpakken en schoonmaken ging vooraf aan de verhuizing en een week van uitpakken en hamsteren volgde na de verhuizing. 

In het oude appartement wilden we uiteraard zo veel mogelijk voedsel opeten, zodat we dat niet mee hoefden te verhuizen. Ik merkte wat stress aangezien ons geadviseerd werd om een voorraad van twee weken in huis te hebben. Toen ik eens met een buitenlandse dokter sprak, zei hij dat we best een paar weken op rijst en zout kunnen overleven. Tja, probleem opgelost dus…

Toch zijn we in dit nieuwe huis wel gaan hamsteren. We hebben nu zo’n 15 kilo rijst in huis, een voorraad droge noedels en andere droge producten en de vriezer is ook vol. Groente en fruit is allemaal wat moeilijker aangezien dat altijd vers wordt gekocht. Gelukkig zijn er tot nu toe nog mensen bij ons in de buurt die vers spul blijven verkopen:-).

De afgelopen week zijn er wel verschillende maatregelen door de overheid genomen. Zo zijn alle activiteiten rond het nieuwjaar afgelast en moeten veel mensen zelfs blijven werken. Later in dit jaar krijgen ze alsnog deze vrije dagen. Sinds afgelopen vrijdag zijn de grenzen tussen alle provincies dicht gegaan voor een week. Op donderdagavond kwam ik ’s avonds later thuis en merkte al dat het megadruk op de weg was. In de stromende regen (de eerste regen van dit jaar) gingen veel mensen toch proberen om naar hun families in de provincies te reizen.

Ik ben dankbaar dat de verhuizing goed is verlopen, we voldoende eten in huis hebben en zelfs nog wat naar buiten kunnen en voorzichtig relaties kunnen opbouwen, met mondkapjes op uiteraard…