Nieuws

Vreemd, maar meestal heerlijk eten

Sinds ik een paar maanden geleden ben verhuisd, is het leven nog ‘Aziatischer’ geworden dan voorheen. Ik woonde altijd in een buurt met redelijk wat buitenlanders, wat tot gevolg heeft dat daar ook veel cafés, restaurants en supermarkten voor buitenlanders zijn.

In deze nieuwe buurt zijn wel een paar supermarkten, maar kleiner dan voorheen, en dus met minder aanbod voor de weinige buitenlanders die hier wonen. Ook het aantal cafés en restaurants is een stuk minder. Daarom kopen we nu nog meer op de markt waar allerlei lokaal voedsel wordt aangeboden. 

Naast al deze veranderingen werken we op dit moment met een jonge vrouw die ervan houdt mij uit te dagen in het eten van echt lokaal voedsel. Elke week komt ze weer met iets nieuws ons huis binnenwandelen, vaak met een grote lach op haar gezicht. 

De afgelopen maanden hebben we kikkers gegeten, heerlijk gebakken, maar met al die kleine botjes lastig te eten. Toen volgden de kippenvoeten, wat eigenlijk meer vel dan vlees is. Aan de slakken was ik al gewend, met een tandenstoker haal je die uit hun huisjes, dip je ze in een sausje en ze zijn echt heerlijk.

Verder kwam er iets voorbij waarvan ik eerst dacht dat het worstjes waren, het bleken vruchten te zijn met een vreemde smaak en pitjes die je moet uitspugen. Nu is dat uitspugen van pitjes en graden niet echt een hobby van mij en probeer ik zulk eten vaak te vermijden… Het enige wat ik echt niet lekker vond was een drankje dat voor mij op aquariumwater leek, uit een aquarium dat al weken niet was schoongemaakt. Ik heb het geproefd, maar de volgende keer neemt ze gelukkig iets anders voor mij mee:-).

Mocht ik weer bezoekers uit Nederland mogen ontvangen in de toekomst, dan nodig ik uiteraard voornoemde jonge vrouw uit om een paar maaltijden te verzorgen:-).