Nieuws

Update corona

Zo’n vier maanden geleden begonnen allerlei landen maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo werden hier de scholen gesloten, als ook de bioscopen, sportfaciliteiten en andere plekken waar veel mensen samen komen. 

Inmiddels is het aantal besmettingen hier wel gegroeid, maar gelukkig niet zo drastisch als in veel andere landen. Deze week was het aantal besmettingen 234, wat in vergelijking met veel landen nog erg laag is. Het leven gaat dan ook gewoon door, de mondkapjes worden een stuk minder gedragen en ook de temperatuurmetingen en de handgel zijn op verschillende plekken al weer verdwenen. Wel wordt er nog regelmatig gewaarschuwd om voorzichtig te blijven.

Het land inreizen is wel een stuk moeilijker geworden. Zo wordt iedereen bij aankomst naar een hotel gebracht, betalen ze 3.000 dollar voor mogelijke kosten, waarna iedereen een coronatest moet ondergaan. Op het moment dat alle passagiers negatief testen, mogen ze naar hun eigen plek voor een 14-daagse quarantaine. Aan het eind van die twee weken volgt er nog een test en dan mogen de meesten uit hun ‘gevangenis’. Als er één persoon positief test op de dag van aankomst, wordt de quarantaine in het hotel voor iedereen verlengd. We zijn enorm dankbaar dat alle collega’s die de afgelopen weken terug zijn gekomen in een ‘negatief’ vliegtuig zaten.

De afgelopen vier maanden zijn alle scholen gesloten geweest. In augustus mogen twintig scholen weer open, maar zullen alle leraren en leerlingen wel een coronatest moeten doen. Andere scholen blijven voorlopig nog dicht. Ook de bioscopen, zwembaden en fitnesscenters blijven nog gesloten, waardoor het aantal mogelijkheden om te ontspannen nog even een stuk minder is.

Daarom ga ik morgen een week na zee. Sinds de verhuizing is het leven heftig geweest en ik zie er naar uit om in de natuur te zijn en even te kunnen relaxen:-).