Nieuws

Weekje zee

Door alle corona perikelen schiet de vakantie er bij veel mensen bij in. Sinds november vorig jaar ging het leven hier gewoon door en na de verhuizing vond ik het leven best intensief. Dat realizeerde ik me achteraf pas en in juni/juli keek ik ontzettend uit om er even tussen uit te gaan.

Vorige week was het dan zover… Met de trein ben ik met mijn huisgenote naar zee vertrokken. De eerste treinreis voor mij in Cambodja en we konden de brommer meenemen, wel zo handig:-). De treinreis duurde ruim vijf uur en alle passagiers zaten met mondkapjes op gedurende de hele reis. 

Met de brommer gingen we vervolgens naar ons vakantiehuisje, met mooie tuin waar we uitzicht hadden op de zee. Gelijk begon het twee en halve dag te regenen, echt gewoon de hele dag. Daarna werd het weer gelukkig beter en konden we genieten van wandelingen langs de zee of door het bos, heerlijke vis, garnalen, krab en inktvis en contact met een paar vriendinnen die daar wonen. 

Het was heerlijk om even van de natuur te kunnen genieten en met wat koeler weer te kunnen wandelen, gewoon buiten te zijn zonder gelijk te zweten. Deze plek staat bekend om de krabmarkt, waar met name rond de lunch veel mensen komen om van verse krab en andere vissoorten te genieten. Ter plekke wordt het gegrild of gebakken voor je en daarna ben je even zoet om het eetbare deel eruit te halen.

Gedurende twee dagen hadden we grote gekko op bezoek, zo’n 30cm lang. Normaalgesproken ben ik blij met de kleinere gekko’s omdat die de muggen in huis opeten, maar deze grote was toch wel even schrikken. De gekko was waarschijnlijk banger voor mij dan ik voor hem…

Na een reis van zo’n 170km zijn we op de brommer weer naar huis gegaan. Dankbaar dat de hitte en de regen op die dag even uitbleven:-).