Nieuws

Bezorging aan huis

Numpang, numpang, Bayon. Daar komt de ‘bakker’ weer aan die zijn broodjes bij Bayon heeft gekocht, een grote bakkerij keten hier. Op de brommer met een grote mand achterop waar allerlei broodjes aan hangen. In de mand liggen een aantal warme houtskolen waar broodjes omheen liggen. Warme broodjes als ontbijt:-).

Moan, mui mon praam, mui mon praam, thmej, thmej. Daar komt de ‘poelier’ weer aan. Op de brommer met een grote mond achterop waar allerlei verse kippen inliggen. Geplukt en al, met kop en tenen en alles er nog aan. Een hele kip kost ruim drie euro. De ‘poelier’ rijdt tien keer hetzelfde rondje en komt zo verschillende keren ons huis voorbij. De dokter aan de overkant koopt zo’n vijf keer per week een kip, hij vindt ze heerlijk. Mijn huisgenote en ik houden van wat meer afwisseling en gaan voor de andere vleessoorten naar de markt.

Pong tia con, kdao, kdao, mui kroab mui poan. Daar komt de man met de eieren aan. Geen normale eieren die wij als Nederlanders zouden eten. Nee, dit zijn eieren met een embryo, met de keuze uit een kleine embryo of een bijna volgroeide kuiken. Veel mensen vinden ze heerlijk, maar deze laat ik liever aan mij voorbijgaan.

Bo bo set moan, bo bo set tru, kdao, kdao. Daar komt de man met de rijstepap aan. Hierbij de keuze tussen rijstepap met kippenvlees of rijstepap met varkensvlees, waarbij er altijd een aantal ingewanden bij worden gedaan. 

Verder komen er mensen langs met groentes, fruit, ijsjes en verschillende soorten snacks. Wil je iets kopen van deze mensen, dan moet je wel snel zijn, of buiten op hen gaan wachten. Ze rijden in een redelijk tempo voorbij en als je niet hard genoeg schreeuwt, zijn ze zo uit zich verdwenen. We zijn blij dat we deze ‘zelfstandige ondernemers’ kunnen helpen en genieten van hun heerlijke eten:-).