Nieuws

Zussen

Zussen vanuit verschillende landen, verschillende werelddelen en verschillende generaties. Één ochtend in de week ga ik naar een café dat wordt gerund door vrouwen die een moeilijk verleden hebben, kwetsbare vrouwen die hier kunnen werken en herstellen. In dit café kom ik samen met een aantal internationale vrouwen die in Cambodja werken. We ontbijten/brunchen samen en delen over ons leven, minder over ons werk aangezien we allemaal bij andere organisaties werken, maar meer over onszelf en onze relatie met onze Vader.

Ik ben dankbaar voor deze groep en deze vrouwen, allemaal zo anders qua achtergrond, werk en contacten. Maar één ding hebben we gemeenschappelijk en dat is onze Vader en wat echt belangrijk voor ons is.

Op een donderdag sloten we onze tijd samen af, toen de rugzak van één van hen mij opviel. “Waar heb je die rugzak gekocht?”, vroeg ik haar. Op haar beurt keek ze naar mijn rugzak en vroeg waar ik die had gekocht. Beiden vonden we de rugzak van de ander een stuk mooier dan onze eigen rugzak. Toen zei iemand “dan ruilen jullie ze toch”. We keken elkaar aan, keken naar onze eigen rugzak, dachten even na en zeiden “ja, goed idee! Waarom niet”. Binnen no time hadden we onze spullen uitgepakt en weer ingepakt in onze nieuwe rugzak. De andere vrouwen hadden veel plezier in dit alles en wij gingen tevreden weer naar huis.

Tijdens één van de vele vrije weekenden in Cambodja, ging ik met twee van deze vrouwen naar een hotel buiten de grote stad. We genoten van een mooi apartement, lekker eten, spelletjes, een zwembad met sauna, gezichtsmaskers en vooral van onze goede gesprekken. Zussen van over de hele wereld, samen met Hem in Cambodja… wat ben ik dankbaar voor hen!