Nieuws

Held op sokken

Achter ons huis hebben we een grote plantenbak tot een soort aquarium gemaakt. Allerlei vissen in verschillende kleuren en maten zwemmen daar vrolijk in rond en wij genieten ervan.

Nu merkten we ruim een maand geleden dat er soms een vis verdwenen was, en soms meerdere op een dag. Zou die mogelijk eruit gesprongen zijn en opgegeten door een kat of een rat of door mieren? Zou die misschien dood zijn gegaan en ergens onderin liggen, onvindbaar voor ons? We wisten het niet, totdat… mijn huisgenote een dikke pad zag op de rand van de plantenbak. Een pad eet normaalgesproken alleen insecten, maar deze was zo groot dat die met gemak een vis opat. Bij een beetje geluid was die echter zo weer verdwenen achter een paar grote, oude planken (van onze huiseigenaar) die achter ons huis stonden.

Eerst hebben we een soort net om de plantenbak gezet. Elke nacht ging dat net er omheen en het beschermde de vissen:-). Toen, op een zaterdagochtend, toch het plan opgepakt om die planken te verslepen. Een paar planken weggehaald en daar lag een dikke bult op de grond, ter grootte van een vuist. Mijn huisgenote met een plastic zakje die bult, de pad, opgepakt, waarna deze in de vuilnis is verdwenen. Ik stond erbij en keek ernaar… ben niet zo van al die beesten hier…

Vervolgens nog een paar planken weggehaald en achter de laatste kwamen drie grote gecko’s tevoorschijn (voor een foto zie mijn blog van augustus 2020). Al roepend om mijn huisgenote, sprong ik drie meter naar achteren (verder kon ik niet…). Met een stok heeft zij ze naar de buren verjaagd. Later kwamen ze nog even kijken of ze zich ergens konden verschuilen, maar tegen die tijd waren de planken al richting de vuilnis gegaan. 

En wij genieten weer van onze vissen:-).