Nieuws

Het plannen van een bruiloft

Hoe heb je haar ten huwelijk gevraagd? Deze vraag werd gesteld aan Chom (zoon van Youhan), die op 5 december 2020 met een meisje in de provincie gaat trouwen. Het antwoord was niet dat hij op één knie was geknield en haar romantisch ten huwelijk had gevraagd. Nee, het antwoord was een verhaal waarin beide families betrokken waren.

Zo’n vijf jaar geleden kwam de vader van het meisje bij Youhan (wetende dat ze drie volwassen zonen heeft) en vroeg haar of één van haar zonen ‘geschikt’ was voor zijn dochter. Op dat moment waren de zonen nog begin twintig en was het nog te vroeg, aldus Youhan. Een paar jaar geleden, toen Youhan ziek was, kwam voornoemde vader op bezoek, weer informeerde hij naar de zonen van haar. De oudste twee waren niet echt geïnteresseerd, maar de derde zoon wilde het meisje wel beter leren kennen. Zo ontstond een soort langeafstandsrelatie.

Een paar maanden geleden vertelde het meisje aan haar vriend Chom dat haar ouders graag wilden dat ze dit jaar nog gingen trouwen. Chom ging met dit verzoek naar zijn moeder, die vervolgens contact opnam met de ouders en dingen begonnen te regelen, eerst voor de verloving en daarna voor de bruiloft.

Begin volgend jaar heeft het meisje al verschillende werkzaamheden, dus het is beter om dit jaar al te trouwen. Ook kan Chom dan meehelpen in de winkel/zaak van de familie in de provincie. Het plan voor de toekomst is al duidelijk.

Veel mensen waren uitgenodigd voor deze bijzondere gebeurtenis, totdat een week voor de bruiloft een vrouw en haar familie besmet raakten met Covid. Deze vrouw, niet gerelateerd aan de beide families, was bij een grote shopping mall geweest en was recentelijk op verschillende plekken in Cambodja geweest. Het is niet duidelijk waar en door wie ze besmet is geraakt. Daarom zijn de maatregelen weer aangescherpt en moest Youhan veel uitgenodigde gasten op de zondag voor de bruiloft afbellen.

Een bruiloft met alleen directe familie aanwezig, ik hoop dat ze toch een fijne dag met elkaar hebben!