Nieuws

Winter

Met temperaturen van rond de 30 graden overdag en net boven de 20 graden ’s nachts is het winter in Cambodja. En om eerlijk te zijn, het voelt ook echt frisjes ’s ochtends vroeg en de wind is best wel koud. In vergelijking met Nederland en andere landen stelt de winter hier natuurlijk niets voor, maar toch…

Rijdend op een brommer trek ik toch even iets extra’s aan, al is dat nog niets vergeleken met de Cambodjanen hier. Met winterjassen, sjaals, handschoenen, mutsen en sokken in hun teenslippers proberen ze zichzelf warm te houden. Elk jaar is het wel één of twee weken een soort winter hier, maar dit jaar duurt het al zo’n zes weken. 

In december ging ik met een vest over m’n t-shirt naar een ander deel van de stad, om er achter te komen dat het daar echt een paar graden warmer was. Op de terugweg toch maar weer het vest aan en ik kwam inderdaad helemaal verkleumd thuis aan. Snel omkleden met een trui aan, goede sokken aan, warm drinken en warm eten om te proberen weer warm te worden. 

Deze maand ging ik op een ochtend vroeg een eind fietsen. Een paar dagen later was ik super verkouden, net als veel mensen in mijn omgeving. Geen corona, maar door alle corona verhalen toch bijna twee weken thuis gebleven en vanuit huis gewerkt. Daarna weer met mondkapje naar buiten, waarbij afstand houden nog even iets belangrijker wordt. Inmiddels gaat het gewone leven weer door:-).

Hoe lang deze winter nog gaat duren is niet bekend. Wel gaan er nu al verhalen over de komende zomer, de echte hete zomer, die gaat ontzettend heet worden. We zullen zien…