Nieuws

T-shirts

Of ik even wilde helpen met het bestellen van t-shirts voor een conferentie. Natuurlijk!

Ik werd gevraagd 60 t-shirts voor de deelnemers te bestellen. Gelukkig was er een goed bedrijf dat mij kon helpen. Met de matentabel mailde ik alle deelnemers en kreeg zo de 60 maten door die ik moest bestellen. Toen was er een uitbraak en het bedrijf sloot zijn deuren voor onbekende tijd…

Het tweede bedrijf had een ander soort matentabel (in Azië heb je altijd een verschillende maat). Daarom checkte ik met de deelnemers welke maat ze wilden. Na nog een keer extra controleren van de prints, de kleur en het materiaal bestelde ik de t-shirts. 

Na zo’n twee weken en veel heen en weer mailen zouden de t-shirts vanuit het buurland worden geleverd. De bus zou rond de middag aankomen en tussen 1 en 2 uur zouden de t-shirts bij mij worden afgeleverd. Met drie collega’s stond ik te wachten, klaar om alles in te pakken en naar de deelnemers te versturen.

Na een aantal telefoontjes, mailtjes en een mega regenbui met ondergelopen straten, kwam om half zes een tuktuk met een groot pakket de straat binnen. Wij helemaal enthousiast het pakket in ontvangst genomen en de chauffeur ook blij dat hij zijn pakket kwijt was. Bij het uitpakken zagen we twee grote rode tassen met daarin…. twee knalrode honden kussens. De chauffeur was gelukkig nog niet weg en kon ze aan de overkant van de weg op het juiste adres afleveren.

Ons pakket kwam uiteindelijk om zes uur. Na het verdelen van de t-shirts en het inpakken van de pakketten voor de mensen die in andere provincies wonen, gingen we met alle pakketten op drie brommers door de ondergelopen straten. Rond zeven uur konden we ze bij een kantoortje afleveren voor verzending.

In Azië is (bijna) niets zo simpel als het lijkt…