Nieuws

Mocha

Mocha is de Engelse naam voor Mokka en de naam van onze tijdelijke hond. Hij behoort toe aan vrienden die voor een jaar naar hun eigen land zijn teruggegaan. Nadat hij bij drie andere families is geweest, is hij nu tijdelijk bij ons.

Mocha is een wat oudere hond met lange oren en wat langer haar. Als ik met hem aan de wandel ben, kom ik regelmatig mensen tegen die verwonderd omkijken en zeggen “mooi, wat een mooie hond”. Hoewel de meeste honden hier los lopen en door de straten zwerven, blijft Mocha voorlopig even aan de lijn. Hij zou zo andere honden achterna gaan, niet meer weten waar zijn tijdelijke huis is en worden meegenomen door iemand die hem ‘mooi’ vindt.

Nu zijn er al verschillende dingen van ons ‘geleend’, voor korte of langere tijd, kleerhangers op ons platte dak en planten die voor ons huis staan. Daarom blijft Mocha even aan de lijn, vaak buiten voor ons huis als we thuis zijn, als echte binnenhond is hij hier niet altijd blij mee. En als we weg zijn mag hij uiteraard in huis zijn, waar hij vervolgens overal haren en stof achter laat. Ook hiermee is hij niet echt blij omdat hij het liefst dichtbij mensen, bekenden dan. 

Door onze deur vaak open te houden, willen we mensen uitnodigen om binnen te komen en gastvrijheid tonen. Nu hebben we een mega waakhond, die iedereen blaffend op afstand houdt en waardoor mensen zich een hoedje schrikken. Met name ons buurmeisje moet het ontgelden als ze iets naast hun winkeltje wil pakken. Ik heb haar al een paar keer op zien springen van schrik. De rest van haar familie is iets minder schrikachtig of al beter voorbereid…