Nieuws

Nieuwe kleding nodig…

“Hetty, je hebt nu echt nieuwe kleding nodig, we gaan winkelen”, zei mijn huisgenote op een dag tegen mij. Een paar weken daarvoor bleef ik met één van mijn mooiste broeken ergens achterhaken, wat een grote winkelhaak tot gevolg had. Uiteraard is die broek hersteld, zodat ik die thuis nog aan kan:-).

Eens in de twee jaar ben ik in Nederland en dan koop ik zo ongeveer een kledingkast vol met nieuwe kleding. Ik hoop daar dan zo’n twee jaar mee te doen, wat bijna nooit lukt. Met dit warme weer en alle stof dat rondvliegt ziet de kleding er binnen no time niet meer netjes uit.

Dus gingen we op pad… Ging je hier vroeger naar de markt om kleding te kopen, in de laatste jaren zijn er een aantal ‘westerse’ kledingwinkels geopend. Voordeel is dat je meer kans hebt om kleding tegen te komen die lang en groot genoeg is voor westerse mensen, al moet je nog wel eens op de herenafdeling kijken… Ook is de kleding in deze winkels wat moderner dan de kleding op de markten.

Na een heel aantal broeken te hebben gepast, heb ik gelukkig twee broeken gevonden (zelfde model, zelfde merk, maar verschillende kleur) die goed pasten. Het prijskaartje gaf aan dat deze broeken 49,99 euro kosten (voor de export), maar dat ze in deze winkel maar 24,90 dollar kosten. Boven het rek hing nog een kortingspercentage van 70%, zodat ik per broek maar 7,44 dollar (minder dan 7 euro) hoefde te betalen.

Tja, ik kan in elk geval weer even vooruit met de broeken, nu de t-shirts nog. En misschien ook eens tijd om wat oude broeken en t-shirts weg te doen…