Nieuws

Vakantie en muggenplaag

Eindelijk was het zover, een weekje vakantie. Met vriendinnen was ik een aantal keren voor een ‘staycation’ naar een hotel gegaan, maar nu toch echt ff weg.

Op de brommer gingen we naar een natuurgebied, zo’n drie uur rijden vanaf de hoofdstad. Daar aangekomen bleek dat het natuurgebied gesloten was voor een paar weken, voor de meesten dan… We zagen een aantal auto’s en brommers doorrijden en tegen betaling (een standaardprijs voor buitenlanders) mochten wij ook doorrijden. Het was heerlijk om weer frisse lucht in te ademen, zo veel verschillende kleuren groen te zien en nog meer verschillende kleuren bloemen.

In een huisje aan een meer was er uiteraard genoeg plaats. Van daaruit konden we naar de watervallen en de rest van de omgeving verkennen. Aangezien er niet veel mensen tot het natuurgebied werden toegelaten, was het rustig en werd ons overal eten en andere produkten aangeboden.

Uitzicht over meer
Een deel van één van de watervallen
Mijn favoriete bloemen

Na een paar dagen zijn we naar een eiland dicht bij de hoofdstad gegaan. Het was heerlijk om daar rond te fietsen en weer van de natuur te genieten.

De toeristische plekken in Cambodja zijn op dit moment nog erg rustig, meestal dan. Als het een nationale vakantie is, dan gaat iedereen gelijk op pad en stromen de natuurgebieden en stranden vol.

Bij thuiskomst werden we overvallen door de muggen. Gedurende een paar dagen hebben we meer dan honderd muggen per dag gedood. Tussen de deuren en ramen zitten overal kieren en ze blijven het huis binnen vliegen. Inmiddels de derde muggenmepper gekocht en een tijdje geleden ook een klamboe gekocht. Hoewel het een beetje claustrofobisch is, houdt het de muggen wel tegen en kan ik weer heerlijk slapen:-).