Nieuws

Blauwe (gezonde) bloemen

Met de verhuizing naar mijn huidige huis, kregen we van verschillende mensen kleine plantjes en stekjes mee. Langzamerhand veranderde de oprit in een soort tuin, met allerlei verschillende planten in plantenbakken. Deze planten hebben nogal eens geleid tot contact met buurtbewoners.

Één van de planten is een plant met blauwe bloemen waar onze buren met veel interesse naar keken. Aangezien ze nog niet zo blij waren met onze komst, bleef het bij kijken. Toen, na een aantal maanden, kwam het eerste korte gesprek tussen de buurvrouw en mijn huisgenote… of ze toch wat zaad mocht van deze plant, de bloemen hielpen voor een goede nachtrust. Aangezien onze plant nog geen zaad had, plukte mijn huisgenote een paar bonen (met daarin het zaad) van een soortgelijke plant die verderop in de berm stond. De buurvrouw begon vanaf toen te veranderen en langzamerhand werd de relatie met de buren beter.

Een paar maanden later kwamen de buren er achter dat de bloemen van hun plant net iets anders waren dan die van onze plant, onze plant was mooier en de bloemen waren beter. Tegen die tijd had onze plant ook bonen met zaad en die gaven we aan de buren. 

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder, de buren hebben van het zaad nu zes grote planten met veel blauwe bloemen. De bloemen schijnen ook goed te zijn voor mensen met diabetus, waar de buurvrouw last van heeft. De relatie is nog steeds groeiende:-).

Verder had mijn huisgenote ook een plant met roze bloemen, waarna ze erachter kwam dat anderen in onze buurt dezelfde plant hadden met een andere kleur bloemen. Ze heeft contact gemaakt met die mensen en is aan het ruilen gegaan. Inmiddels staan er voor het huis planten met vijf verschillende kleuren bloemen.

Dankbaar voor planten en bloemen die leiden tot goede relaties:-).