Nieuws

Verhuizing

Na weken van inpakken, schoonmaken en voorbereiden, brak de dag van de verhuizing aan. Eigenlijk was tot 24 uur van te voren nog niet bekend of we die middag de grote spullen zouden verhuizen of toch de dag erna. Flexibel zijn was belangrijk voor deze dagen:-).

’s Ochtends kwamen al een paar jonge mannen om de airconditioner en de boiler over te plaatsen. Binnen een half uur werden die meegenomen, waarna het zo’n drie uur duurde voordat ze weer aangesloten waren. Ondertussen brachten wij alvast wat planten over, op de brommer uiteraard:-). Mensen zaten ons verbaasd, lachend en bemoedigend aan te kijken en na te staren, tja, misschien toch niet geheel op de Aziatische manier…

brommer met karretje voor de verhuizing

Rond vijf uur kwamen drie jonge mannen voor het verhuizen van de grote spullen. We hebben vol verbazing toe staan kijken hoe deze jonge mannen (kleine mannen van zo’n 1.60 meter) spullen in een enorm tempo uit ons huis droegen en in het nieuwe huis op de aangewezen plek neerzetten. Binnen twee uur (en drie ritjes heen en weer) waren ze klaar, zij nog vol energie en mijn huisgenote en ik bekaf.

De ouders van de huiseigenaren keken verbaasd naar onze spullen, “wat hebben jullie veel spullen zeg!” Tja, als het meeste nog in onze huiskamer staat…

De volgende dag het oude huis nog even schoongemaakt en onze oude huiseigenaar eraan herinnerd dat we een borg hadden betaald. Die was hij even vergeten, maar met behulp van het contract en de nieuwe huurder gaf hij ons het geld toch terug.

Inmiddels zijn we aan het settelen in ons nieuwe huis. De moeder van de huiseigenaren vraagt ons telkens waar we heen gaan en wat we doen en of we werken. Een heel precies antwoord is niet nodig, maar we worden redelijk goed in de gaten gehouden…