Nieuws

Weer naar Nederland

Over twee dagen is het zover, als de coronotest negatief is tenminste… Dan stap ik weer op het vliegtuig, voor het eerst na ruim twee jaar. Gedurende de hele coronaperiode heb ik niet gevlogen en ben ik voornamelijk hier in de hoofdstad geweest.

Nu weer naar Nederland, waar de afgelopen twee jaar lockdowns, avondklokken en allerlei beperkingen zijn geweest. Waar iedereen gewend is geraakt aan anderhalve meter afstand, mondkapjes, elkaar niet meer omhelzen, een hand geven of drie kussen. Waar mensen elkaar nu begroeten met…. tja, eigenlijk geen flauw idee. Een ellebooggroet? Of een boks? Of misschien kan ik de Cambodjaanse groet nu wel gebruiken en is die al heel normaal in Nederland. Of misschien toch nog een omhelzing van mensen die dicht bij me staan? We zullen het zien…

Ik hoop in elk geval mensen te ontmoeten, tijd met mensen door te brengen, samen te wandelen, samen te eten en andere dingen te doen. Verder zie ik er naar uit om weer een lente in Nederland mee te maken, met veel wandelingen en fietstochtjes door de mooie natuur. 

In elk geval ga ik van temperaturen van boven de 30 graden naar temperaturen van onder de 10 graden. De winterjas en dikke deken liggen al klaar voor mij:-) en ik hoop hoe dan ook de zon regelmatig te zien. Bij meer dan 30 graden ben ik blij met een bewolkte dag, maar de zon in de winter is altijd erg welkom.

Nu eerst de laatste spullen inpakken, schoonmaken en afscheid nemen van broers en zussen hier. En dan nog richting de coronatest, mijn eerste. De Aziaten zeggen dat westerlingen maar geluk hebben met zo’n grote neus;-).