Nieuws

Tussen twee werelden

Als ik in Cambodja ben mis ik Nederland en als ik in Nederland ben mis ik Cambodja. Het is een uitdaging om in twee werelden te leven die zo verschillend zijn, zeker een voorrecht, een verrijking, maar soms ook moeilijk en dan kan het wel eens pijn doen.

Ik ben alweer drie weken in Nederland en mag genieten van het mooie lenteweer en ontmoetingen met veel lieve mensen om mij heen. Ik ben dankbaar voor deze tijd van rust en bemoediging!

Deze week had ik nog een aantal bijeenkomsten met mensen uit Cambodja. Ver weg, maar via Zoom ook weer zo dichtbij. Terugdenkend aan mijn andere thuisland keek ik mijn foto’s nog even door, daarom hier bijzondere dingen uit dit voor mij speciale land:

verse kokosnoten met heerlijk kokoswater
enorm veel bananen
specerijen voor bij het zure fruit
zuur fruit
slakken
gegrilde inktvis

van alles kan met de tuktuk worden vervoerd
de brommer of het karretje erachter kan altijd voller…
een heerlijke maaltijd die ik mis, maar die ik in Nederland redelijk goed kan namaken:-)