Nieuws

Op de fiets door Nederland

Wat had ik een mooi plan om op de fiets door heel Nederland te gaan. Het blijft een mooi plan, want wat zijn de afstanden in het kleine Nederland dan toch groot en wat duurt het opladen van die elektrische fiets dan toch lang.

landhuis

Toch ben ik over de Veluwe naar Voorthuizen gefietst. In het donker stond ik in het midden van een bos het laatste stukje van de weg te zoeken, niet helemaal goed voorbereid… maar ik ben er gelukkig gekomen. Een weekje in een heel mooi landhuis dat midden in de bossen ligt. Een weekje met geweldige mensen met serieuze gesprekken en veel lachen. Een weekje met heerlijk eten en verwend te worden met Nederlandse stamppot boerenkool, bitterballen en appelflappen.

Het was tijd om terug te kijken, wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen paar jaren. Tijd om alle 5 C’s (changes, conflicts, criticism, concerns en crises) op een tijdslijn te schrijven en te tekenen. Tijd om over de verliezen na te denken, erover te praten om zo weer verder te kunnen gaan. Tijd om te verwerken, los te laten en weer aan Hem te geven.

Een bijzondere tijd, die mij geholpen heeft. Een tijd die op een bijzondere manier werd afgesloten – datgene wat ik aan Hem wilde geven op te schrijven en zichtbaar te maken. Een jong takje en een boom met knoesten hielpen me in dit proces. Terugkijken, loslaten om dan weer verder te kunnen.

De foto’s zijn een herinnering aan dit proces, aan deze keuze en aan de weg die verder gaat.

boom met knoesten
laten gaan

overgeven/loslaten