Nieuws

Verder op de fiets door Nederland

Een sterke zuid-oosten wind was er voorspeld en dat bleek helemaal waar. Onderweg naar Wageningen had ik de hele weg de wind tegen, of bijna de hele weg… want ik reed verkeerd. Ik was zo blij dat ik een aantal kilometers de wind mee had dat ik niet door had dat ik alleen maar verder van mijn bestemming af fietste. Daarna toch weer een aantal kilometers extra met de wind tegen. 

Na een rit van veertig kilometer kwam ik uitgeput bij mijn broer en schoonzus aan, op tijd voor de lunch. ’s Middags had mijn broer het geweldige idee om te wandelen, waarop nog een wandeling van zo’n 10 kilometer volgde. Langs de uiterwaarden van de rivier de Rijn kwamen we bij een groot park van de universiteit. Bloesem in allerlei kleuren die ik al jaren niet had gezien. Tijd voor foto’s dus en tegelijkertijd maar wat uitrusten. Het zien van al die mooie bloesem en alle uitlopende bomen en planten is wel één van mijn hoogtepunten hier in Nederland:-)!

Zondagmiddag kwam er nog een hoogtepunt. Mijn broer is nogal gek op lego en ik mocht voor het eerst een heel pakket in elkaar bouwen. De set van de televisieserie Friends werd aan mij toevertrouwd. Met z’n drieën zaten we samen uren aan de lego, met paaseitjes en pannenkoeken tussendoor, oh ja, en uiteraard nog een wandeling. Uiteindelijk heb ik het bouwwerk afgekregen voor ik weer vertrok:-). 

En zo geniet ik van fijne ontmoetingen en zo veel mooie, grote en kleine dingen hier in Nederland! Dankbaar!!