Nieuws

Jarig in Nederland

Twijfel, twijfel, ga ik m’n verjaardag wel of niet vieren dit jaar… Na zeven jaar kan dat weer eens in Nederland, dus uiteindelijk toch maar gedaan. Druk met alle voorbereidingen, maar wat ben ik dankbaar dat ik het gevierd heb:-).

Een lieve zus maakte ’s ochtends vroeg twee banoffee taarten, een taart waar ik helemaal gek op was toen ik in Engeland woonde. Veruit de meeste mensen kozen voor deze lekkernij in plaats van de gekochte vlaaien.

Gedurende de hele dag kwamen broers en zussen deze dag meevieren. Ik vergat soms de meegebrachte cadeaus open te maken aangezien dat in Azië nooit wordt gedaan, ze worden ergens neergelegd en later uitgepakt. Dit ook om niemand in verlegenheid te brengen als het cadeau ‘anders’ is dan verwacht. Ik besefte dat het direct uitpakken van cadeaus in Nederland wel normaal is.

Na de koffie en taart was het tijd voor een Aziatische lekkernij. Een verse loempia kon in elkaar worden gedraaid. Noedels, groente, ei, vlees/garnalen werden in een rijstpapier gevouwen en in een sausje gedipt. Even iets heel anders waar sommige mensen toch wel aan moesten wennen.

Gedurende de dag en de dag erna ben ik overladen met cadeaus, van bloemen tot chocola, bonnen tot allerlei echt Nederlandse of Aziatische lekkernijen en cadeautjes. Er was goed nagedacht over wat ik in deze wereld of in die andere wereld kan gebruiken, ik heb hele creatieve broers en zussen:-).

Aan het eind van de avond was ik best op, maar vooral dankbaar! Na een goede nachtrust stond ik de volgende morgen naar een tafel vol cadeaus en kaarten te kijken. Ik was stil en overweldigd en dankte Hem voor zoveel liefde!