Nieuws

Weer ‘thuis’

Wat heb ik een geweldige tijd in Nederland gehad! Ik ben dankbaar voor nieuwe vriendschappen, ‘oude’ vriendschappen die dieper gingen en zo veel mooie gesprekken waardoor ik enorm bemoedigd ben. Dit alles maakte het natuurlijk niet makkelijk om weer naar Cambodja te vertrekken, of beter gezegd, het was moeilijk om iedereen en alles in Nederland achter me te laten. Tegelijkertijd zag ik er ook naar uit om de mensen in Cambodja weer te ontmoeten en (nieuwe) ‘uitdagingen’ met Hem aan te gaan.

Op zondag was er nog een mooi afscheid van veel broers en zussen. Op maandagochtend heel vroeg ging ik naar Schiphol omdat het daar toch wel chaotisch zou zijn. Het inchecken verliep voorspoedig, dat gaf hoop. Nog snel wat drinken met m’n broer en schoonzus en toen naar de douane. Daar werd ik een andere kant op gestuurd en mocht ik eerst naar buiten waarna ik al zigzaggend richting de douane schoof. Zo’n twee uur later was ik door de bagagecontrole en de paspoortcontrole. Gelijk naar de gate die net open ging en we mochten instappen.

In Singapore kwam ik met vertraging aan, waarna ik direct naar de volgende gate moest en gelijk kon instappen. Geen tijd om te winkelen of nog wat te drinken, maar zo dankbaar dat ik beide vluchten heb gehaald en op tijd in Phnom Penh aankwam! En mijn bagage kwam tegelijkertijd met mij aan, alles is goed gegaan!

Nu weer ‘thuis’ in de andere wereld, de vijf maanden zijn voorbij gevlogen. Drie mensen hier hebben al gezegd: “het is net alsof we elkaar gisteren nog hebben gezien”. Toch zitten er vijf maanden tussen, met zo veel herinneringen die ik mee mocht nemen:-). Een tijd om niet te vergeten!! 🙂

twee werelden