Nieuws

Een slang in huis

En toen stond m’n huisgenote ineens stil op de trap. Ze had net schoongemaakt die dag, maar zag opeens een hoop liggen, nu al weer vies? Nee, ze zag een kop, een pad misschien? Nog eens goed kijken en toen zag ze een lang dier in elkaar gerold, EEN SLANG!!! 

We waren er allebei al een paar keer langs gelopen, omhoog en naar beneden, niets gezien. Achteraf ontzettend dankbaar dat er niets is gebeurd, want het was ook nog een giftige slang! Een kleinere nog, maar toch al zo’n meter lang. 

Mijn huisgenote nam een metalen stok, liep voorzichtig langs de slang omhoog en gooide die vervolgens met de stok naar beneden. De slang probeerde gelijk weg te komen richting de badkamer, maar mijn huisgenote was sneller. Ze gooide de slang de huiskamer in waar die geen kant meer op kon. Intussen nam ik, uiteraard vanaf een veilige afstand, een paar foto’s als herinnering, ook belangrijk;-).

Ze sloeg de slang vervolgens een paar keer op de kop, de Aziatische manier om een slang te doden. De slang verdween in de vuilnis die buiten stond. 

Hoe de slang ooit in een woonwijk in ons huis is gekomen, is een raadsel. Hij was op één of andere manier in het plafond boven de keuken gekomen en door een gat aan de zijkant van de trap op de trap gekropen. Daar bleef die stil en opgerold liggen totdat we hem ontdekten. 

Als ik nu de trap op en af loop, kijk ik vaak nog even naar die plek. Toch ff controleren of er niet nog een slang ligt. O ja, en dat gat, dat hebben we maar dicht gemaakt…