Nieuws

Rondreizen door het land

Na een rit van zo’n acht uur in een minibus keek ik op mijn telefoon en zag ik dat ik 63 trappen had beklommen, dus zo’n 63 keer 16 treden, aldus de uitleg van mijn telefoon. Tja, zo actief ben ik dus echt niet geweest… Een rit over bepaalde wegen hier lijkt meer op een rit in een achtbaan, waardoor de telefoon dat als het beklimmen van trappen ziet. Een heerlijk ritje dus, alhoewel de omgeving en het zien van een olifant veel goedmaakte;-). 

Met een grote bus, minibus, auto en nachtbus ging ik met een Nederlands gezin zo ongeveer het hele land door. De één was wat comfortabeler dan de ander, maar we zijn overal veilig aangekomen:-).

We gingen op bezoek bij verschillende collega’s, zagen waar ze woonden en werkten, hoorden verhalen over hun leven hier en ontmoetten de lokale mensen met wie ze contact hebben. Tussendoor genoten we van Aziatisch en westers eten en was er tijd om af te koelen in het zwembad, of… in een groot meer. Hoewel veel meren en rivieren hier bruin water hebben, is er een meer in Cambodja met heel helder water. Yeak Laom meer is een groot meer dat in het noordoosten van Cambodja ligt. Door een vulkaanuitbarsting is er een meer gekomen dat zo’n 50 meter diep is. Tussen alle regenbuien door was dit een mooie plek om te zwemmen voor dit gezin, terwijl ik op de baby paste en wat foto’s maakte.

Een paar uur later zaten we in de nachtbus terug naar de hoofdstad. Met een bed van zo’n 1.70m lang en 60cm wijd hebben wij als lange Nederlanders een heerlijke nacht gehad. Gelukkig hadden we daarna allemaal een paar dagen vrij:-).