Nieuws

Holland village

Toen ik de naam van deze wijk hoorde, wilde ik er toch even een kijkje nemen. Met de bus ging over de Holland Road, kwam ik langs de Holland suites en het Holland park, om uiteindelijk in Holland village uit te komen. Ik ben alleen in het winkelcentrum geweest, wat voornamelijk uit restaurants en kleine supermarktjes bestaat. Met ruim dertig graden was het iets te warm om door de hele wijk te lopen.

Volgens sommigen is deze wijk door Nederlanders gevestigd in een ver verleden. Anderen zeggen dat de wijk is vernoemd naar een vroegere inwoner van Singapore die als achternaam dus Holland heet. In de wijk wonen nu nog veel buitenlanders en naast een Italiaans restaurant kan er voornamelijk Aziatisch en mediterraans worden gegeten.

Het was toch fijn om even in een meer ontwikkeld land te zijn, waar ik rustig kan lopen op voetpaden en trottoirs, heerlijk kan wandelen in parken en ik overal makkelijk met de bus of metro heen kan. Cambodja en Singapore liggen redelijk dicht bij elkaar, maar er is echt een wereld van verschil tussen beide landen.

Inmiddels ben ik weer ’thuis’ en heb ik alweer bezoek gehad van Nederlanders die echte stroopwafels mee hadden genomen:-). Tja, door alles heen merk ik dat ik toch wel een Nederlander blijf, van Nederlands eten blijf genieten (vooral als ik in Azië ben) en geïnteresserd blijf in alles wat maar een Nederlandse naam heeft (ook vooral als ik in Azië ben…).