Nieuws

Winter in Cambodja

De temperaturen dalen ’s nachts tot zo’n 20 graden, een deken is weer nodig om goed te slapen en inmiddels heb ik al weer sokken en een vest gedragen. Dit is de winter in Cambodja. 

Veel lokale mensen hebben hun truien, jassen, sjaals en handschoenen weer uit de kast gehaald. Vooral op de brommer en ’s ochtends vroeg is het fris en dan is wat extra kleding geen overbodige luxe. Ik geniet van wat koeler weer en ga soms zelfs even in de zon staan of zitten om warm(er) te worden.

Over twee dagen is het kerst, een bijzondere tijd over de hele wereld. Hoewel de meeste mensen hier niet echt weten wat kerst betekent en waarom deze tijd bijzonder is, wordt de stad en het land elk jaar meer versierd. Het is wat gezelliger op de ‘koude’ avonden en het is een reden om overal foto’s te maken, vooral met kinderen en tieners erop.

En dit jaar is er een primeur in Phnom Penh, er zijn oliebollen:-)! In Nederland worden er altijd oliebollen gebakken door mijn broers en zussen. Twee keer mocht ik dat meemaken, veel gezelligheid, lachen en ook goede gesprekken, en uiteraard hard werken om de honderden oliebollen klaar te maken en te verkopen. Nu kan ik hier zelfgemaakte oliebollen kopen. Ik hoop maar dat ze net zo lekker zijn als in Nederland!