Nieuws

Voorjaarsvakantie

Afgelopen week was het voorjaarsvakantie in onze regio. Voor sommigen een erg drukke week met de hele dag kinderen om je heen, voor anderen ook een week om erop uit te gaan.

Ik mocht dit jaar meehelpen met een vakantieclub in Ommen. Drie ochtenden kwamen ongeveer 150 kinderen van verschillende scholen samen om te zingen, naar verhalen te luisteren en van toneel te genieten. Na dit algemene deel waarbij iedereen in een grote zaal bij elkaar zat, gingen we in groepjes uit elkaar. In de groepjes hebben we doorgepraat over de verhalen, wat we hieruit konden leren en hoe we dingen in ons eigen leven tegenkomen. Na een kort spel of nog een kort verhaal, werd er door iedereen behoorlijk wat geknutseld.

De kinderen van de groepen vier en vijf, waar ik bij mocht zijn, hebben een pollepel aangekleed tot een pop, hebben een deksel in een dienblad omgetoverd en hebben kleurplaten mooi ingekleurd. Tussendoor werden ze verrast met drinken, snoep, chips of broodjes. De organisatie van deze dagen zat geweldig in elkaar en we konden met z’n allen genieten van deze bijzondere dagen.

Op vrijdagavond was de afsluiting met een grote poppenkast. Het was erg spannend voor de kinderen toen iemand in de gevangenis kwam na het stelen van een ketting. Maar ook bijzonder hoe de vader van een vriendinnetje zijn plaats innam en een paar dagen achter de tralies ging.

We hebben veel mooie momenten met elkaar gehad en ik heb veel bijzondere talenten gezien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *