Nieuws

Een weekje buiten de stad

Deze maand heb ik samen met ‘familie’ een paar dagen buiten de stad doorgebracht. We zijn naar kleine dorpjes geweest en hebben veel bijzondere mensen ontmoet, genoten van heerlijk eten en veel mooie landschappen e.d. gezien.

Zo werden we uitgenodigd door een jongen om zijn familie te bezoeken, na een reis van ongeveer twee uur (iets langer dan verwacht) kwamen we bij een meer. Aan de overkant van het meer was zijn dorp en met de boot zijn we verder gereisd. Door zijn familie werden we hartelijk ontvangen en de vrouwen werden aangekleed met de traditionele kleding, met hoofddoek, best warm met ruim 30 graden. Er werd ons een grote maaltijd voorgezet met vreemde dingen, gelukkig hebben onze magen zich redelijk goed gehouden;-). Gedurende de maaltijd kregen we kleine glaasjes met een sterke alcoholische drank en er werd ruim tien keer geproost waarna het glaasje werd leeggedronken, we hebben maar niet helemaal meegedaan…

In een ander dorpje werden we verrast door een dansgroep die speciaal voor ons verschillende dansen van bevolking groepen uitvoerden. Na een overnachting in een mooi houten huis in klamboes, kon ik genieten van een echte berg douche. Op de foto zie je deze douche, links is voor de mannen, rechts is voor de vrouwen en ervoor is blijkbaar voor iedereen.

Al met al was het een bijzondere tijd en het was goed om iets meer van het land te zien. Tegelijk voelde het weer goed om terug te zijn in de grote stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *