Nieuws

Een interessante verhuizing :-)

De laatste paar weken ben ik druk geweest met verhuizen. Het lijkt zo simpel, spullen inpakken in het oude huis, met een truck naar het nieuwe huis en dan alles weer uitpakken. Bijna een jaar geleden kwam ik hier aan met drie tassen/koffers en het is verbazingwekkend hoe snel mijn eigendommen zijn gegroeid. Met de meeste meubels al in mijn nieuwe huis, werd een truck volgeladen met een oven, boekenkasten, stoel, dozen en tassen. Er werden verschillende touwen omheen geknoopt en daar gingen we. Dankbaar dat we niets verloren onderweg, werd alles er na een half uur bij mijn nieuwe huis weer uitgeladen.

Het oude huis werd aan de huisbaas teruggegeven, nadat collega’s en ik (als laatste) het zo’n acht jaar hadden gehuurd. Dat betekent dus dat echt alles het huis uit moet… Een paar dagen na mijn verhuizing gingen alle meubelen het oude huis uit. Aangezien deze te groot en te zwaar waren om via de trap naar beneden te dragen, werden ze via het balkon naar beneden getakeld. Een paar touwen eromheen en daar gingen ze, waarna ze beneden werden ‘opgevangen’. Iedereen heeft het overleefd, al heeft zweten een nieuwe betekenis gekregen…2016-05-09 10.29.13sweat

 
Bij het opruimen kwamen we nog veel spullen tegen van de vorige bewoners, dingen die we eigenlijk nooit gebruikten. Een aantal spullen hebben we op straat gezet, waarna deze werden opgehaald door een verzamelaar van plastic, papier, glas en andere recycle producten. Deze mensen lopen dagelijks door de straten op zoek naar iets wat nog bruikbaar is. Een oude versleten rotan bank konden we ook niet meer gebruiken. Binnen twintig minuten had deze een nieuwe eigenaar, mensen die in kleine, houten huizen aan het eind van onze straat wonen.collecting plastic
Het is zo dubbel, spullen weggooien waar andere mensen nog blij mee zijn en deze verder zullen gebruiken. Wat hebben wij het ontzettend goed als we spullen die nog niet helemaal kapot zijn en nog enigszins bruikbaar zijn, kunnen weggooien. Vergeleken met westerse landen is het hier zeker geen luxe leven, maar wat zijn er ontzettend veel mensen die het veel moeilijker hebben dan ik. Ik heb alles, ja zelfs meer dan ik nodig heb:-)!