Nieuws

Een uitje met lokale mensen

Een paar weken geleden ging ik met een groep mensen naar de zee, een paar Amerikanen en ruim 30 lokale mensen. Het was een busreis van zes/zeven uur en na ongeveer vier uur haalde een auto ons in en ging te snel weer naar rechts. Het resultaat was een beschadigde auto en een paar krasjes op de bus. De chauffeurs spraken even met elkaar en omdat het de schuld van de autochauffeur was, gingen we weer verder. Na tien minuten haalde dezelfde auto ons in en liet ons weer stoppen. Hij was toch van mening dat het de schuld van de buschauffeur was en had zijn vader gebeld en die zou over tien minuten komen, dus we moesten maar ff wachten.

Na een kwartier wachten was de vader uiteraard nog niet gearriveerd, want Aziatische tien minuten zijn niet met een klok te meten. Een Amerikaanse ging naar buiten en de man gaf nog steeds aan dat zijn vader over tien minuten zou komen. Ze gaf aan dat we deze bus gehuurd hebben en dat als de vader er over tien minuten niet was, we weer verder zouden gaan. Na tien minuten gingen we verder….

speciale brugVervolgens reden we langs mooie dalen, meren en de zee. Alle lokale mensen stonden rechtop in de bus, vol verwondering over de mooie natuur. Het deed me beseffen hoe wij al zo gewend zijn aan veel dingen om ons heen omdat we al zoveel gereisd en gezien hebben. Het was mooi om te zien hoe zij zo genoten van de geweldige schepping.

Omdat we dicht bij Thailand waren, hadden de lokale mensen echt het verlangen om de grens over te gaan. Dus bezochten we een markt waar alvast geld werd gewisseld en staken ze de grens over om een markt aan de andere kant te bezoeken. Met grote zakken zeep en snacks kwamen ze terug, want deze waren goedkoper aan de andere kant van de grens.

Tussendoor genoten we van de heerlijke vrucht durian die daar in overvloed aanwezig was en verse krab. Samen met een familie was ik meer dan een uur bezig om het vlees uit de verschillende delen van de krab te krijgen. Met name de ervaring was het meer dan waard:-)!duriankrab