Nieuws

Hobbies in Azie

Naast al het studeren en werken, is er gelukkig ook tijd om te ontspannen. En het is ook echt nodig om te ontspannen en een paar leuke hobbies te hebben.

In Nederland ging ik hardlopen of voetballen en soms was het heerlijk om een eind te wandelen door de bossen. Verder hield ik ervan om tijd met vrienden door te brengen, ik ging dan op de fiets naar hen toe en we konden even bijkletsen in de gemakkelijke tuinstoelen. Of we gingen samen de stad in, iets drinken of gewoon winkelen.

traffic PPHier blijken die hobbies niet altijd een succes… Het is te warm om te gaan hardlopen of te voetballen, naast al het zweten eindigt het voor mij vaak met behoorlijke hoofdpijn. Zelfs voor wandelen is het vaak te warm en bossen zijn in deze stad niet te vinden, ook zou je al zigzaggend om alle auto’s, brommers en tuktuks moeten, door de uitlaatgassen heen, wat niet echt ontspannend is.

Heerlijk bijkletsen in gemakkelijke tuinstoelen lukt hier ook niet echt, het overgrote deel van de bevolking heeft geen tuin, alleen de rijken met een megavilla. Verder is het gewoon te warm om buiten te zitten, mogelijk tussen vijf en zes uur ’s middags kan het, daarna is het donker en jagen de muggen je wel naar binnen. busy marketWinkelen doen we hier alleen als het echt nodig is, de meeste markten zijn overvol met verkopers en na tien uur ’s ochtends ook met kopers, en uiteraard zweet je binnen no time, zodat je alleen nog maar richting huis wilt. Mogelijk zijn de luxe winkelcentra beter, maar de prijzen daar jagen je wel naar huis…

Tja, gelukkig heb ik inmiddels een paar andere hobbies ontdekt. Elke week ga ik een paar keer zwemmen wat heerlijk verkoelend is. Ook heb ik een oven waarmee ik heerlijk brood of cakes kan maken, en uiteraard is er dan tijd om er samen met vrienden van te genieten. En soms maar naar een restaurant of cafe met aircon, met die verkoeling is het een stuk makkelijker om een normaal gesprek te voeren:-).