Nieuws

Regenseizoen

Vanaf juni/juli begint het regenseizoen hier, met de meeste regen in september en oktober. Geen motregen, maar echte stortregens. Met als gevolg dat straten onder water staan en als je in een lager deel van de stad bent, dan kan de markt of je huis daar ook iets van meekrijgen.

Vorig jaar woonde ik nog bij mijn gastgezin en daar kwam het water op een avond binnen gestroomd. Dit jaar hebben ze het weer een keer meegemaakt en werd het huis nog maar eens schoon gemaakt. Gelukkig woon ik op de eerste verdieping van een huis en zal het bij mij niet snel gebeuren:-).

Toch ben ik vaak onderweg tijdens of na een regenbui en dat geeft ook zo zijn uitdagingen. De straten hier zitten vol met kuilen, vooral aan het eind van het regenseizoen. Als het geregend heeft, is gewoon niet te zien hoe diep die kuilen zijn en waar die kuilen precies zitten. Op de gok rijd je dan achter een ander brommer aan, totdat je die naar beneden ziet gaan. Dan gok je of iets naar links of naar rechts beter is en hoop je dat je niet in een kuil terecht komt.hole-road-rain img_0500

 

 

 

 

 

 

 

 

Een collega van mij is tot twee keer toe wel in zo’n kuil terecht gekomen, met als gevolg natte voeten en twee keer een schoen die in het water verdween. Hij was dankbaar dat hij zelf het vieze water niet in hoefde en dat een lokale jongen de schoen weer uit het water viste.

Het voordeel van het regenseizoen is dat het redelijk afkoelt en de temperatuur zakt dan tot rond de 30 graden. Voor de lokale mensen een teken om een trui of vest aan te trekken, of soms zelfs een winterjas…