Nieuws

Een bijzondere bruiloft (de voorbereiding)

Op de begane grond van mijn huis woont een gezin met twee kinderen. Sinds een aantal maanden wonen het jongere zusje en haar vriend van de huiseigenaresse ook bij hen. Ze wilden graag Engels leren, net als vele anderen, en zochten contact met mij. Na wat Engelse woorden en zinnen, waren onze gesprekken voornamelijk in het Cambodjaans.

invitationAfgelopen weekend zijn deze twee mensen met elkaar getrouwd. Al weken voor de bruiloft kreeg ik een mondelinge uitnodiging. Twee weken voor de bruiloft kreeg ik de kaart in het Cambodjaans en Engels, een heel programma zat erbij en een envelop waar ik het geld in kon doen, met mijn naam er al op… Ze legden me alles uit over het hele programma en over de kleding die ik gedurende de verschillende delen moest dragen. Van Cambodjaanse kleding tot free-style tot sexy kleding, dat laatste heb ik ook maar als free-style opgevat.

De week voor de bruiloft heeft mijn lerares me alles nog eens uitgelegd en liet ze me de foto’s van haar bruiloft zien met alle verschillende onderdelen. Geen spontane foto’s van het bruidspaar en de gasten, maar meest portretfoto’s en allemaal tot in de puntjes voorbereid.

De dagen voor de bruiloft was iedereen druk aan het schoonmaken, tot aan de straat voor het huis toe. Het huis van de ouders van de bruid (onze buren) werd versierd en er werd een enorm grote tent op straat opgezet. Alle kleding werd opgehaald (hierover later meer) en een heel aantal dozen met fruit werden gekocht. Al het fruit werd netjes op goudkleurige schalen gelegd waarna er plastic folie over werd gespannen. Tot een half uur voor tijd waren de bruidegom en bruid zelf nog druk met al deze voorbereidingen. fruit

wedding tent

 

 

 

 

 

 

 

Een half uur later dan op het programma stond aangegeven, kwam de bruidegom in zijn nette kleren aan mijn deur. Het gaat beginnen!

 

Wordt vervolgd…