Nieuws

Een bruiloft in het buurland

Net voor kerst was ik ruim een week in het buurland, onder andere voor een bruiloft van mijn oude buurmeisje, lerares, studente en vriendin. Ze had me zo’n acht maanden geleden al uitgenodigd toen ze nog twijfels had of ze echt met deze man zou gaan trouwen. Zo’n maand van te voren wordt dat pas echt duidelijk in landen als deze.

Met mijn voormalige huiseigenaresse en haar man ging ik naar de bruiloft, het huis van de bruid was ergens in de middle of nowhere. Het was even zoeken totdat we veel brommers en een kleurige tent zagen. We werden hartelijk verwelkomd door haar moeder en andere familieleden en rond een uur of half elf zaten we aan een maaltijd met veel vlees- en groentegerechten. De mannen dronken tijdens de maaltijd redelijk wat wijn, zodat ze rond een uur of twaalf behoorlijk dronken waren en de muziek en het zingen steeds luider werden.

Na twaalven kwam de bruidegom met een aantal familieleden de bruid ophalen. Er werden foto’s genomen met de bijzondere gasten, waarvan ik als lange westerling er uiteraard ook één was. Na een half uur gingen we richting het huis van de bruidegom, daar volgde weer veel zingen en probeerde ik de vele ongevraagde foto’s te ontwijken. Ik wilde ook graag genieten van wat er op het podium gebeurde.

Beide families kwamen op het podium voor de dankwoorden en er volgden een paar drankjes met de ouders (alleen van de bruidegom, de moeder van de bruid was thuis gebleven..). Na een hele zenuwachtige kus van het bruidspaar volgden nog meer foto’s, waarna de gasten naar huis mochten gaan.

De overvloed aan aandacht, de mensen die van alles over me willen weten en foto’s willen nemen, was weer even genoeg. Het leven als model is niet altijd gemakkelijk ;-).