Nieuws

Nieuw uitzicht

Sinds een paar weken woon ik in een nieuw appartement, op de eerste verdieping met een soort gezondheidswinkel onder mij en een buitenlands echtpaar boven mij. Mijn nieuwe plekje is in een buurt met voornamelijk Cambodjanen en veel kleine winkeltjes en eettentjes, ik voel me hier dus best thuis:-).

Als ontbijt, lunch of avondeten kunnen we zo de straat op en voor minder dan een of twee dollar krijg ik een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Voor minder dan een dollar koop ik op andere plekken heerlijke smoothies of ander drinken. Ook de markt is dichtbij, mochten we zin hebben om zelf iets te koken. Met een hele ruime keuken is dat zeker een optie.

Als ik ’s ochtend voor zes uur wakker ben, loop ik een rondje door de buurt. Het is dan nog vrij rustig en donker, maar de stad wordt langzaam wakker en ik geniet er wel van om dat te zien. Na een heerlijke warme douche (dat is hier meer uitzondering dan regel), open ik de balkondeuren en heb ik een uitzicht van huizen, hekken en elektriciteitsdraden.

Tja, veel natuur is hier niet te bekennen.

En toch… regelmatig komen er een aantal vogeltjes op die elektriciteitsdraden zitten en zingen uit volle borst. Tussen alle geluiden van de auto’s, brommers en verkopers kan ik daar dan helemaal van genieten. Het zijn de kleine dingen die het doen en ik ben dankbaar voor dit kleine beetje natuur in mijn straat. (Als je goed kijkt, zie je een paar vogeltjes op de tweede foto:-))

 

Tegelijk zie ik uit om in de komende maanden regelmatig naar de provincies te gaan. Mensen van de minderheidsgroep opzoeken en gesprekken aangaan over wat er de afgelopen jaren is gebeurd onder deze groep en wat nog nodig is. Tussen het werk door is er vast tijd om ook van de natuur te genieten!