Nieuws

Naar de kapper

Een bezoek aan de kapper probeer ik om de een of andere reden steeds uit te stellen. Bij mijn eerste bezoek een paar jaar geleden vroeg ik of ze mijn haar in lagen konden knippen. Uiteraard konden ze dat en een half uur later waren de lagen letterlijk te tellen.

Bij de volgende ‘kapsalon’ stond ‘we speak English’ op de deur. Bij binnenkomst was de schrik op de gezichten van de drie aanwezige meiden te lezen en vlogen ze naar achteren om iemand te roepen. Blijkbaar kon er slechts een persoon Engels spreken. Ik had overigens nog niet eens de gelegenheid gehad om hen in het Cambodjaans te begroeten. De drie meiden kregen dan ook even op hun kop toen bleek dat ik hun taal ook sprak.

Hoewel die ene persoon redelijk goed laagjes kon knippen, was de sfeer in deze shop niet echt super. Daarom toch weer op zoek… Via een collega kwam ik uit bij een Koreaanse/Cambodjaanse kapsalon. Daar werd ik geknipt door een Cambodjaanse jonge man die meer dan een uur met knippen en hair styling bezig was. Voor slechts vijf dollar ging ik tevreden naar huis.

Na mijn verhuizing naar een nieuwe buurt kwam ik er achter dat op slechts honderd meter van mijn huis een kleine kapsalon te vinden was. Goed om eens uit te proberen en mijn haar daar te laten kleuren. De vreugde was groot toen een buitenlandse hun zaakje binnenstapte. Gedurende meer dan een uur waren ze met z’n tweeën druk bezig om mijn haar te kleuren, te wassen, te fohnen en in model te brengen. Ondertussen moesten er natuurlijk foto’s worden genomen en ook aan het eind volgde nog een fotosessie. Het kapsel was iets te glad gestreken, maar met de kleur ben ik weer tevreden:-).