Nieuws

Een nachtje in de buitenlucht

Vanuit de provinciehoofdstuk gingen we voor ons onderzoek naar een gemeente zo’n half uur daar vandaan. In een tuktuk reden we met z’n drieën die kant op, mijn collega, een vriendin en ik. We waren van plan het huis van de leiders te bezoeken, een aantal vragen te stellen over hun werk en daarna weer terug te gaan naar ons hotel.

Na wat zoeken, kwamen we bij een huis aan waar een kruis aan een boom was gespijkerd. Een vrouw van een jaar of zestig kwam ons tegemoet en verwelkomde ons hartelijk. We praatten nog even met de tuktuk driver en vroegen of hij op ons kon wachten, zodat we na een uur (of twee) weer terug konden gaan. De vrouw gaf gelijk aan dat we niet terug hoefden, we konden bij haar slapen en dan de volgende dag of na twee dagen weer terug.

We keken elkaar aan, we hadden geen extra kleding meegenomen en hadden zelfs geen tandenborstel bij ons.

Na wat getwijfel stemden we er mee in om te blijven voor een nacht. Zo hadden we wat meer tijd om rond te kijken en meer te leren over deze vrouw en haar werk. Tussen het boodschappen doen, praten en foto’s maken, vroegen we ons af waar we zouden slapen en dat werd dus in de buitenlucht. Mijn collega sliep in een hangmat, omdat muggen haar niet prikken en ik sliep samen met de vriendin in een tweepersoonsbed buiten.

Gelukkig kregen wij er een klamboe overheen. We hebben heerlijk geslapen op ons harde bed, soms even wakker door het geblaf van één van de vele honden.

Voordat we gingen slapen, dachten we er even aan om een douche te nemen. Die gedachte verdween snel toen we er achter kwamen dat er slechts een grote bak met ijskoud water stond. Dan maar twee dagen in dezelfde kleding en tandenpoetsen met wat tandpasta op een vinger. Het was speciaal om dit zo mee te maken:-).