Nieuws

Op een eiland

’s Morgens vroeg genieten van de zonsopgang en een strandwandeling. Heerlijk boeken lezen en nadenken over het leven. Een heerlijk ontbijt met onbeperkte keuze uit alle gerechten. Liggend op een strandbed genieten van het geluid van de zee en de kokosnootbomen om me heen. Zoeken naar schelpen voor in het aquarium thuis. Goede gesprekken met een vriendin. En nog weer eens genieten van het eten in allerlei restaurantjes die langs het strand stonden.

Een heerlijk rustige vakantie, waarbij mijn hoogtepunt (naast al het voornoemde) misschien wel was om een collage te maken. Me door Hem laten leiden in het zoeken tussen alle afbeeldingen die we op het bed hadden uitgespreid. De juiste dingen uitknippen en opplakken, om daar vervolgens een lijn in te ontdekken en hoe Hij tot me spreekt. Een verlangen daarin te ontdekken dat Hij in mijn hart heeft gelegd.

Een boek, ‘The ruthless elimination of hurry’ (‘de meedogenloze verwijdering van haast’), was erg behulpzaam om na te denken hoe ik leef en ook hoe ik eigenlijk wil leven. Dankbaar dat ik dit boek op het juiste moment opgestuurd kreeg:-)!

Toen ik een kort videootje naar mijn kleine nichtje opstuurde, was ze heel verbaasd over het bed op het strand. Toen ik zei dat je op dat bed kon slapen op het strand, begon ze heel hard terug te roepen “Ik wil in mijn eigen bed slapen”. Maar ja, in de video bleef ik natuurlijk doorpraten en luisterde niet echt naar haar…

Na deze rustige vakantie gingen we op een ontstuimige ochtend terug naar het vaste land. Een reis met een trekker naar de ene pier, en weer terug naar een andere pier, met de boot door alle hoge golven heen, met een bus over de enige snelweg in Cambodja en met de tuktuk naar huis. Na deze vermoeiende reis ben ik bijna weer toe aan vakantie…